Selasa, 2 April 2013

Berharaplah pada Dia..


Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah, terasa hari ini sangat riang bagi diri ana...Mungkinkah disebabkan cuti dah nak bermula, atau gembira kerana hari ini dapat bangun awal dan tak tido lagi..atau sebab hari ni tak mengantuk seperti hari lain...he..Alhamdullillah, atas rahmat Allah semua ini berlaku....

  Semalam tido pukul 1 pagi, alhamdulillah dapat bangun pukul 5pagi, meneruskan buat slide Halaqah malam ini, dan qiamullail...Di keheningan pagi itu, ana teringat pesan Prof. Muhaya,"apabila bangun pagi2  mohon keberkatan waktu, solat pada awal waktu." Mind set must always positive..

Setelah solat Dhuha, ana meneruskan perjalanan bersama Alia untuk beli tiket bas Alia ke Johor dan dia teman ana buat pasport..Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan, walau terlupa nak bawah gambar, dan pakai tudung pink, dan menyebabkan terpaksa bertukar tudung dengan Alia (alhamdulillah dia pakai tudung hitam)..hihi...terharu sangat...Mungkin esok or lusa baru dapat amik pasport, alhamdulillah dekat Bukit Kayu Hitam ja...

Then, we continue our journey back to UUM, Alia amik buku dia, sebab ada kelas jam 2.30 ptg..dan kami berdua bertolak ke Jitra....teman Alia beli baju,,memandangkan dia orang jauh, n lama tak keluar sama2...Kami berdua makan laksa together dan teman Alia buat services di Kedai Rambut Ciah, my cousin......Then, balik UUM walau Alia sampai kelas agak lewat...

Dan sekarang....ana di biliklah=) sorang2, my roomate tido kat dalam kampus, dah beberapa hari...Get ready to go to Tazkirah this night and get the momentum untuk bedah Hadis 9 Imam Nawawi dalam halaqah, yg subhanallah huraiannya sangat panjang walau hadis dia pendek ja...

Termuhasabah diri juga,,, kadang2 diri bersungguh2 buat task halaqah, kan bagus kalo study pun macam ni...InsyaAllah,semua tak mustahil, dan diri ini mampu untuk kuasai ilmu perakaunan ++..Bantuan Allah sentiasa ada, buat sesiapa yang berusaha,,,InsyaAllah..


"Jagalah Allah, nescaya Allah akan menjagamu"

Target for everyday life: mendapat redha Allah.Chaiyok!Aza2 fighting!






Alhamdulillah