Jumaat, 16 November 2012

Aktiviti hari ini

Bismillahirahmanirrahim...

Alhamdulillah, telah berlalu masa untuk hari ni=)satnya masa berlalu...

           Pagi tadi adikku menemaniku untuk ke Ambank untuk uruskan pasal hutang mak...Hari tu Mak Cik Ros dah settlekan hutang mak, tapi depa masih libatkan charge untuk tarikh selepas mak tak da....Ingatkan nak settle hari ini jugak, tapi.............permintaanku lambat dilayan...boleh ja nak bayaq terus, tapi kita yang rugi, dan menyebabkan aku ambil keputusan untuk tanya kaunter pertanyaan..awal2nya, dia dah layan-dia suruh ana cakap ngan service no. of mbf card,tapi x sempat cakap abih, orang tu nak cakap dengan officer Ambank...huhu...Tapi....miss tu da hal, and orang tu dah letak fon...dia kata tunggu sat....ana pun tunggu kat sebelah kaunter dia....dekat 15minit kot...huhu..sedih jugak..(mungkin diri ni tak cukup sabar)...Then, I call my bro,Kimi,"Kimi, awat dia tak layanpun..."sob2..pastu, xpalah, balik terus, sebab Miss tu pun sibuk layan orang lain...huu..Then, I decide, takpalah, telefon kaunter service mbf card sendirilah (cari no.fon kat internet) and bayar online terus senang sket...-anyway, to myself, think positive-need to improve my communication skill-
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Petang, layan cerita Khalifah kat TV3..balik cuti ni, baru 1st time tengok tv...huhu..sampai berita apapun tak berapa alert(internet ada kononnya...=))..Alhamdulillah, best cerita tu ada byk pengajaran...Tapi bagi pandangan ana, watak perempuan tu memang best, sebab dia berjaya buatkan ramai orang di sekeliling dia terutama anak2 yatim and family En. Nazim(lakonan Isma Daniel) berubah ke arah yang lebih baik)...bestnya bila jadik perantara untuk berubah and seseorang dengan Allah...

    Cerita ke 2, pasal ibu tunggal yang berjaya(Mak Pah) yang berjaya wanita yang sama title dengan dia dan dia turut membantu anak2 muda di Rumah Titian Kasih...sangat respect dia sebab mampu ajak ramai orang ke arah yg lebih baik sehingga ada antara anak2 tu dapat pi oversea.....wah, kalolah ana mampu...sebagai dai'e, perlu lebih bermuhasabah..huhu.Teringin, nak jadi orang yang bermanfaat untuk masyarakat, walhal pngorbanan yang dilakukan amat sedikit(mungkin hati ni masih x cukup ikhlas seperti Mak Pah)

buat diriku, Aja2 Fighting, keep closer to Allah, dan baiki diri..

_________________________________________________________________


Acara malam nie, nak buat apam pokodot ngan kaklong...pagi tadi buat spagetti(walau dalam hati boring, tapi atas permintaan kimi n kaklong)he..
jgn marah ya kaklong..

Kimi dah pi pondok..walaupun sedih, tapi redha sebab untuk kebaikan dia, kalo kat umah, suara tak larat nak berleter...moga dia lebih memahami Islam dan beramal dengan ilmu....

harap2 nie aktif semula berblog=)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Alhamdulillah