Isnin, 30 Januari 2012

Dok Wat Pa??

Bismillahirrahmanirrahim..


Dok wat pa cuti2 nie especially sapa yang duk tengah cuti semester(kwn2)...or..duk tunggu result spm(for my junior)???


1.Tengok movie
2.Tdoo...


Jeng..jeng...jeng....(HANYA ALLAH YANG MAHA TAU APA YG KITA BUAT)


Buat pa jer cuti nie???-sekali lagi tanya..huhu(for myself too..)


sama2 kita guna cuti nie untuk perbaiki diri, buat perubahan yang lebih baik dalam diri, insyaAllah...
____________________________________________________________________________


"Menjadi diriku atas kekurangan,
mnejadi diriku atas kelebihanku...."


-macam lagu edcoustic nie....huhu....


duhai sahabat," terimalah aku seperti apa adanya,
aku hanya insan biasa....


 x mungkin sempurna...."
        
    That's true, kita memang xkan sempurna seperti nabi Muhammad s.a.w yang ma'sum(terpelihara daripada dosa)........

TAPI.......

Yakin tak, kita boleh jadik seorang yang lebih baik daripada SEMALAM??
Takkan seluruh hidup kita nak STATIK ja till the end??

Takkan Allah SAJA-SAJA cipta kita and kita tunggu masa BACK TO HIM ja???

LOGIK KA? LOGIKA?? (^_^)


There's must be somthing Allah create us.....

Think about it!!! Dah tau or buat2 x tau???

huhu...(T_T)


Mustahil x nak berubah??

Mesti dak kan???Allah itu Maha Pengampun, Maha Penyayang...

Keampunan-Nya sentiasa mendahului Kemurkaan-Nya..

Put our TRUST in HIM..



ليس الایمان بالتمنى ولا بالتحلى ولكن هوماوقر فى القلب وصدقه
العمل.
“Iman itu bukanlah angan-angan dan juga bukan perhiasan: tetapi Iman itu adalah
sesuatu yang menetap di dalam hati, dan dibenarkan dengan amal.”
(H.R. Ad Dailami)




( وََأمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ اْلهَوَى ( 40 ) َفإِنَّ الْجَنََّة هِيَ اْلمَْأوَى ( 41


“Dan adapun arang yang takut memikirkan kedudukannya di sisi Tuhan-Nya, dan ia
melarang dirinya dari memperturutkan kemauannya, maka syurga itulah kelak yang
akan menjadi tempat menetap……
(Surah Al-Nazi’at: Ayat 40-41)



(amik dr FB seorg shbt)..

p/s:muhasabah diri. muhasabah iman


-mencari cinta-Nya-


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Alhamdulillah