Ahad, 6 Februari 2011

coretan hati..

"Biar benor depa nie??X gi solat jumaat n duk kat cnie??"huhu...

Itu luahan hati ana bla first time ternmpk byknya hamba Allah lelaki yg x gi solat jumaat time ana ngan akhwat da prgrm rehlah ukhwah kat tsik bandar baru darul aman..Kalo x silap ana waktu tu dah nak dkt kul 1 tgh hr hr jumaat, musykil jgak..apsl tetiba ramai laki yg naik motor..Bru teringat hari nie hari jumaat..huhu..
Nie baru kat jitra,kedah,,, kat tmpt lain yg lebih glamor, gempaq, meletup mcm mana ntah... Di mana nilai islam dlm diri,, Ana x berani nak kritk org, biarlah benda yg ana lihat..membuat ana lebih mentarbiah diri dan bersedia utk hdpi dunia luar...kat u pun ana buat derk ja ngan environment...Sakit mata sket2 ja...^_^

Alhamdulillah, sem nie ana jadik ajk sahabat masjid imam as-syafie',,niat ana moga kesempatan yg Allah bg nie ana dpt lebih mgajak rakan2 kpd Allah..ana x tau setakat mana mampu bertahan..Tapi usaha dulu,,x kiralah dpt terus jdk ajk smpai abih sem ke x, yg pasti ana nak buat semata2 krn allah..mudah2an ana dpt rasa nikmatnya berbuat krn Allah..walau org ckp akaun nie killer n sibuk..n x tau sem bila bdk2 akaun(pure) da test kena amik ngan CIMA..yg penting ana usaha dulu..Mudah2an itu membawa ana utk cinta akn dakwah..

Ana akui di sebalik sibuk ngan usrah jgak...ana akui takut tersilap langkah dan x dapat memberi komitmen yg terbaik buat shbt msjd dan usrah..InsyaAllah, mungkin ini jalannya..dan ana x kan berputus asa, biarkah masa menentukannya....Hanya pada Allah ana serahkan segala2nya..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Alhamdulillah