Isnin, 12 September 2011

Perkongsian untuk Dirasa

Bismillah,


Alhamdulillah, selawat dan salam ke ats junjungan nabi Muhammad s.a.w, para sahabt sahabiah, dan muslimin muslimat yg masih bersungguh2 dalam menegakkan kalimah La Ilahaillah Muhammadurrasulullah..


         Kehidupan kampus baru bermula, dan dengan harapan sem ini dilalui dengan lebih ikhlas dan bersemangat untuk mencari cinta-Nya, redha-Nya, rahmat-nya dan Keampunan-Nya. Alhamdulillah, lecturers sem ini nmpk best and harapnya study pun lebih mantop and avoid study last minutes(pesanan utk diri sendiri)..


        Petang kelmarin ana pulang ke rumah jumpa mak ayah(alhamdulillah umah dekat)..Cian kat mak x sihat,huhu,bergenang air mataku..Yelah, dulu umah hingaq(bising) dgn suara adik-beradik skang tinggal sorang ja..Mak kata,"Adik balik ni ada gak orang nak sembang"..huhu..sedih, terharu semua ada..Yang pastinya mak kata juga, Pulun betol2 sem ni,sebab result sem lepas agak jatuh walo ats 3.0..Moga aku belajar ilmu kerana Allah, kerana nak menaikkan martabat Islam dan bukan sebab Exam..Terima kasih mak ayah jugak sebab support 'cik' banyak..duit makan, yuran sume....Akan kubuktikan cinta ini..InsyaAllah, so, 'pekin' duit ye sem nie.Jangan boros!!!


      Alhamdulillah jugak ri tu, jadik Fasi untuk intake UUM dengan beberapa akhwat yang lain..walo mula2 rasa macam x da kawan sbb org lain ajak geng yg kos sama join fasi, tapi alhamdulillah kwn2 sume ok n care each other.Nice to meet Sha, Shatirah, Siti and Aina from DPP Muamalat(asrama utk sume pompuan)..Thanx to Ramizah(kwn sek rendh,jumpa balik kt UUM)..Tapi yg paling mencabar sbb nak jaga waktu solat, solat dhuha and tilawah quran, memang jatuh jugak iman time nie, alhamdulillah 4 hari ja depa orientasi + 2 hari kursus b4 depa datang..Papun, moga lepas nie mantop balik!!!


    Actually, sedih jugak sbb roomate dah bertukar bilik,dapat roomate Junior baru..alhamdulillah buat buat kwn..Tapi x palah, Allah know the best, so, dont' be sad and keep up to find the strength...InsyaAllah..


   Moga sahabat kalian juga BERTAMBAH KEIMANAN DAN TAQWA walo di mana berada..
Carilah cinta-Nya, kerana Engkau tidak akan pernah menyesal stelah mengenali-Nya..luv u Allah..












mencari cinta-Nya
    

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Alhamdulillah