Jumaat, 21 Jun 2013

Coret-coret

Bismillah....

alhamdulillah..hari ini dapat luangkan masa bersama Kak Azi kat Jitra sekejap..Merancang pagi untuk pergi rumah adik Anessa..tapi plan bertukar, sebab family dia ada hal..Alkisah dah on the way ke Jitra..then, we decide  singgah umah Nazirah(ana) jap, but before that pekena roti canai dulu dekat kedai berhampiran dengan rumah..Alhamdulillah, rezeki berjumpa dengan Lecturer Taxation,Puan Noraza, dan dia telah bayarkan roti canai untuk kami...Ana call my bro, "Dah makan lum?Nak Kak Chik beli roti canai tak?">>He answered.."Nak 2 keping roti canai teluq"....he...tak lupa order extra for daddy and kaklong, Although I know that, they will not eat them...As my expectation, ayah don't want to eat roti canai..Ayah kata " lot of cholestrol"....(Baik ayah.....^^).....

Memandangkan tak bawa buku study in my bag(not expect that those event will happen, I just read Novel Hlovate : Rooftop Rant...(I keep tell myself, ikhlaskan hati tolong orang..Nanti Allah buka pintu rezeki..InsyaAllah)......Baru belajar baca cerita Hlovate..Alhamdulillah, dapat banyak ibrah...Especially, the way they "revert" themselves back to the way of life of Islam...warrghhh..very respect..Sesambil tu, sembang dengan kak Azi mengenai perancangan masa depan, dan ke arah untuk membaiki diri dalam dakwah dan tarbiyah dan kendiri...(Slot muhasabah..)


Opppss..................................M.e.l.a.l.ut.........................................................................

Alkisah, pukul 2.30 kami berdua bergerak pi rumah Anessa selepas ayah dan Kimi balik sembahyang Jumaat...Alhamdulillah, sampai juga kat rumah dia dan dapat berukhwah dengan Anessa dan Mak Anessa, Cikgu XXXX(lupa nama pulak...>kena tanya kak Azi semula)....

Ana baru berkenalan dengan depa, memandangkan teman Kak azi ja(maap kepada sesiapa yang rasa pelik combination "Ana" + "depa".^_^)....At 3.30 p.m, ana bergerak pulang ke UUM  setelah hantar Kak Azi gi tempat meeting..

Alhamdulillah, sekarang dah sampai UUM..petang ni InsyaAllah, keluar awal with Wan and Alia...Wan nak jumpa Kak Senior kat dalam kampus,,,bas balik Kelantan pukul 9 malam...Moga jumpa sem depan lagi adikku!


"Rabbi Yassir, Wala Tua'ssir"

*Terasa berpeluh-peluh sampai UUM, dengan aircond tak berapa well function..>Membuatkan daku termuhasabah>>>"kalau dapat berpeluh di jalan dakwah..lagi best ni"....+berdoa agar aku diberi kekuatan yang lebih untuk mengorbankan diri membantu saudara seIslam, terutama di jalan dakwah!!termuhasabah...Pesanan buat diri, jangan pernah merungut, dengan kadar kepenatan, perpeluhan yang berlaku, kerana semuanya akan dibayar di Akhirat kelak....So, just ikhlaskan HATI!!

-bersangka baik dengan Allah in any situations-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Alhamdulillah