Ahad, 5 Jun 2011

Menelusuri hari2 yg telah berlalu...

Alhamdulillah, sekarang dah da kat umah, baru balik dari UUM kelmarin...Kcian kat mak, x sihat...Moga mak cepat sembuh...
Setelah beberapa hari pulang lewat dari UUM, byk benda yang ana dapat dari kakak2 senior and akhwat...

27-29 Mei 2011


Pergi Kursus Induksi AJKS-fasi untuk sem depan..mula2 gerun jgak sebab dah lama x bergaul ngan orang...asyik2 ngan kwn2 se'akaun' and akhwat....memang berharap Allah kuatkan diriku=)..Alhamdulillah segala2nya dipermudahkan dan ana kena get ready for new sem menyambut adik2..moga bertmbh akhwat di UUM and kena pulang UUM 5/9/2011..

Selain ana, 2 orang akhwat dapat juga..x lupa sahabat2 yg telah mengenali dan sedang untuk lebih mengenali-ramizah>kwn sekolah rendah,syaza-kwn kenal melalui romate n selalu jumpa kat masjid,yati>kwn se'matrik'...Alhamdullillah terharu sgt...Walau kadang2 ja bertegur sapa,yati alert ja perasaanku di celah2 orang yg baru kukenali...syaza, thanx jugak!

Pesanan akhwat ana x lupa..-JAGA HATI, JAGA IMAN, AND BE PROFESIONAL-insyaAllah, syukran ya akhwat!!(^_^) Alhamdulillah time nie rasa sangat pertolongan Allah and kebersamaan dengan Allah di khalayak ramai..Teringat ana hadis nabi, "Jagalah Allah nescaya Allah akn menjagamu, Bila kau  mengingat Allah di khalayak ramai, Allah akn turut mengingatimu di khalayak ramai........."
Tapi bila duk kat rumah. memang byk dugaan n kuat bermujahadah...So, kena hargai masa yg ada nie!!Tingkatkan iman, ilmu dan amal=)

2-4 Jun 2011

Back to UUM...tolong Pusat Islam UUM handle adik2 darjah 1-5 bahagian riadah..
Pusat Islam buat Kem Solat and Taati Ibu Bapa untuk adik2..Comey sangat depa...Kecik2 ja...Budak2 yelah suci, ibu bapa yg akan mencorakkan depa..Alhamdulillah, dapat bergaul ngan depa dgn baik and cabaran bila nak suruh depa tidoq,,bising, sorang nak tutup lampu, sorang takut gelap la..macam2...(macam mana ana dulu time kecik yerk?(^_^))and da sorang adik nak balik umah..terpaksa tenangkan dia,,sedih jugak sebab dia balik umah esoknya, alhamdulillah kakak adik tue yg darjag 5 x balik...Hope depa dpt something new experience and knowledge about Islam here. Syok tengok adik2 yg bersemangat nak azan n nak kuasai bacaan solat=)

Ana and kakak senior take part juga la time free beritahu simple things about Islam hope depa faham and beramal dengannya bila besaq nanti..Moga depa jadik anak yang soleh dan solehah..

Moga pengalaman ini menjadi ibrah bagiku untuk mendidik para adik2 untuk mengenali islam towards ISLAM IS OUR WAY OF LIFE...insyaAllah..kitalah penggerak untuk mujahid dan mujahidah masa depan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Alhamdulillah